Aquí tribareu un conjunt de programes informàtics, que l'escola recomana.

Tots ells són gratuïts i de lliure distribució.

 
     
     
Audio    

 

Audacity: És un editor i enregistrador d'àudio fàcil d'utilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius.

Amb l'Audacity podeu fer el següent:

 • Enregistrar àudio en directe.
 • Convertir cintes i gravar-les en format digital o CD.
 • Editar fitxers d'àudio en format Ogg Vorbis, MP3, WAW o AIFF.
 • Tallar, copiar, dividir o barrejar sons.
 • Canviar la velocitat de l'enregistrament.
 • I moltes coses més (opcions d'enregistrament, exportació, importació, edició, efectes, qualitat de l'àudio, connectors i anàlisi).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Switch

 

 

 

 

És un dels conversos d'arxius d'audios més estables i segurs. És molt senzill de fer servir.
Els formats d'audio suportats són:
wav, mp3, wma, mp2, m4a, ogg, avi, mid, flac, mov, amr, aac, mpga, dct, au, aif/aiff, raw, dvf, vox, cda, gsm, dss, sri, shn, dss, msv, wmv,

 

 

INICI

 
IMATGES

 

Gimp El GIMP és un programa de distribució lliure, extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Es pot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retoc fotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d'imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics, etc. Disponible per a Linux, Windows i Mac.

Entre d'altres, hi trobem aquestes funcionalitats:

 • Joc complet d'eines de dibuix, incloent-hi Pinzell, Llapis, Aerògraf, Clonador, etc.
 • Eines de selecció simples, per forma o per color, i eines de selecció avançada del primer pla.
 • Disseny per capes i per canals.
 • Imatges animades.
 • Fractals.
 • Imatges vectorials SVG.
 • Eines per a crear imatges per a pàgines web.
 • Joc complet de filtres i efectes.
 • Compatible amb la majoria de formats d'imatge propietaris i lliures. Fins i tot SVG, PDF i PS.
 • Permet incorporar diversos connectors, filtres i extensions. Per exemple, per al tractament d'imatges RAW.

Important: Des de la versió GIMP 2.4.0, la selecció de l'idioma en plataformes Windows s'integra amb la del sistema operatiu. Per a tenir el GIMP en català, cal anar al Tauler de control - Opcions regionals i de llengua, i seleccionar el català a les pestanyes Opcions regionals i Avançats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xnview Visor d'imatges i senzill editor. Admet qualsevol tipus d'arxiu d'imatge.

Disposa de català entre els diversos idiomes que te.

 

INICI

 

 

 


OFIMÀTICA    

 

Openoffice L'OpenOffice.org és un paquet ofimàtic lliure amb el qual podem crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar agradables presentacions, produir dibuixos espectaculars i moltes altres coses. Disponible en català i moltes altres llengües per a Windows, Linux i Mac. És compatible amb molts formats ofimàtics, entre els quals els del Microsoft Office. Utilitzat en entorns domèstics, acadèmics i empresarials.

Inclou els següents mòduls:

 • Writer, el processador de textos. És una potent eina per a crear documents professionals, informes, butlletins de notícies i prospectes. Podeu integrar fàcilment imatges i esquemes en els documents i crear des de cartes de negocis fins a llibres sencers amb esquemes professionals, així com també crear i publicar continguts per a llocs web.
 • Calc, el gestor de fulls de càlcul. És un complet gestor de fulls de càlcul amb una presentació agradable de les dades. Calcula, analitza i visualitza les vostres dades d'una forma ràpida i fàcil. Utilitza funcions avançades per a realitzar anàlisis de dades sofisticades i eines de construcció d'esquemes per a generar esquemes excepcionals en 2D i 3D.
 • Impress, per a presentacions. És el camí més ràpid i potent per a crear presentacions multimèdia efectives. Les vostres presentacions ressaltaran d'allò més amb els efectes especials d'animació i les impactants eines de dibuix.
 • Draw, el programa de dibuix. Podreu realitzar tota mena de gràfics, des de diagrames senzills fins a dibuixos en 3D i efectes especials.
 • Base, un mòdul de base de dades capaç de crear aplicacions de bases de dades autocontingudes, portables i multiplataforma. Els fitxers autocontenidors de bases de dades portables són possibles gràcies a la utilització del motor de base de dades HSQLDB, implementat en Java, que permet que la compatibilitat i la funcionalitat de plataformes entre els usuaris de GNU/Linux, Mac OS X, Microsoft Windows i Sun Solaris sigui completa.
 • Math, programa que ens permet treballar amb fórmules matemàtiques que podem inserir a la resta de programes del paquet (com el Writer o l'Impress).

 

INICI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NAVEGADORS    
  Firefox El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d'instal·lació i d'utilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d'Internet.

El Firefox incorpora un gran nombre de funcions que en faciliten la utilització: plenament funcional només amb el teclat, barra d'eines personalitzable, administrador de marcadors, integració de cercadors d'Internet, blocatge de les finestres emergents no sol·licitades, navegació ràpida en pestanyes separades per a cada web que es visita, administrador de contrasenyes, baixada automàtica i simple de fitxers, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Chrome

 

 

 

 

Navegador creat pels mateixos programadors de google. Més ràpid i senzill

 

 

 

 

 

 

INICI

   

     
DIVERSOS
  Acrobat reader L'Adobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents en format PDF. A més, permet cercar, signar digitalment, verificar i col·laborar amb ells.

El format PDF és el format més utilitzat per a visualitzar documents d'igual manera a com els veuríem en versió impresa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  PDFcreator El PDF Creator és la manera més senzilla de crear els vostres PDF des de qualsevol programa, incloent-hi el Microsoft Office. Aquest programa s'instal·la com una impressora virtual en Windows, i tots els documents que hi creem seran convertits a PDF.

Nota: En instal·lar l'aplicació disposarem d'una impressora PDFCreator al nostre programa d'ofimàtica, la qual crearà un fitxer spool.ps al directori d'instal·lació del PDFCreator. Caldrà executar el PDF Creator, seleccionar el fitxer spool.ps i crear aleshores el fitxer pdf.

 

INICI

 

 

 

 


ANTIVIRUS
  Avast L'avast! antivirus Home Edition és un antivirus gratuït per a un ús no comercial. Disponible per a Windows i en diverses llengües, inclòs el català, és una solució molt completa que protegeix diversos protocols (web, correu electrònic, descàrrega de fitxers, P2P...).

Un cop instal·lat el programa, els usuaris disposen de 60 dies per a registrar-s'hi gratuïtament.

Nota: Els usuaris que utilitzin el seu ordinador comercialment, han de fer servir la versió de pagament.

 

 

 

 

 

 

 

  Spywareterminator Antivirus que inclou programa que detecta i elimina arxius espia, troians etc.

 

 

 

INICI

 

 

 


     
VÍDEO
  VLC El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L'avantatge que té respecte d'altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d'àudio i vídeo sense necessitat que l'usuari els hagi d'instal·lar un per un. A més de reproduir fitxers localment, també els reprodueix en temps real a través de la xarxa seguint diversos protocols, i permet transcodificar a altres formats. Té molta popularitat, a més, perquè permet reproduir fitxers multimèdia que no han estat descarregats completament a les xarxes P2P.

Formats de lectura

 • Entrada: UDP/RTP unicast o multicast, HTTP, FTP, MMS, DVD, VCD, SVCD, CD Audio, DVB (només a les versions de desenvolupament de Linux i Windows), adquisició de vídeo (via V4l i DirectShow), canals RSS/Atom, i des de fitxers emmagatzemats al nostre ordinador.
 • Formats contenidors: 3GP, ASF, AVI, FLV, MKV, QuickTime, MP4, Ogg, OGM, WAV, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), AIFF, Raw audio, Raw DV, MXF, VOB.
 • Formats de vídeo: Cinepak, DV, H.263, H.264/MPEG-4 AVC, HuffYUV, Indeo 3, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, Sorenson, Theora, VC-1, VP5, VP6, WMV.
 • Subtítols: DVD, SVCD, DVB, OGM, SubStation Alpha (parcialment), SubRip, Advanced SubStation Alpha (parcialment), fitxers MPEG-4 amb temps, fitxer de text, Vobsub, MPL2, Teletext.
 • Formats d'àudio: AAC, AC3, ALAC, AMR, DTS, DV Audio, XM, FLAC, MACE, MP3, PLS (format de fitxer), QDM2/QDMC, RealAudio, Speex, Screamtracker 3/S3M, TTA, Vorbis, WavPack, WMA.

Formats de sortida per a la reproducció en temps real/codificació

Depenent del sistema operatiu, tenim:

 • Formats contenidor: ASF, AVI, FLV, MP4, Ogg, Wav, MPEG-2 (ES, PS, TS, PVA, MP3), MPJPEG, FLAC, MOV.
 • Formats de vídeo: H.263, H.264/MPEG-4 AVC, MJPEG, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 Part 2, VP5, VP6, Theora, DV.
 • Formats d'àudio: AAC, AC3, DV Audio, FLAC, MP3,[22] Speex, Vorbis.
 • Protocols de reproducció en temps real: UDP, HTTP, RTP, RTSP, MMS, File.

Nota: El programa es mostra en l'idioma de la configuració del nostre sistema. Si no es mostra en català, aneu a Settings>Preferences>Interface i a Languages trieu el català. Hi ha parts que no estan traduïdes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
   
  A tubecatch L’aTube Catcher, abans anomenat Youtube Catcher, és la solució definitiva per descarregar-se vídeos del Youtube, Google, MySpace, Yahoo,... de la manera més fàcil i convertir-los en qualsevol format com ara: wma, mp3, mp4, avi, Flv, 3gp, gif, mp2,... (entre altres) amb o sense qualitat HD, i així poder visualitzar-los tantes vegades com es vulgui i des d’on es vulgui.

 L'aTube Catcher inclou opcions avançades per personalitzar el procés de conversió. També permet definir el format de la finestra (4:3 o en panoràmic), els còdecs fets servir, els hertzs de mostreig, i moltes altres possibilitats.

 

INICI

 

 

 

 

 

 

 
 

     
PROGRAMARI D'AUTOR
  Jclic El JClic és una aplicació Java que es distribueix mitjançant la tecnologia WebStart. La primera vegada que es fa clic als enllaços d'aquesta pàgina es descarreguen els fitxers, que queden instal·lats a l'ordinador. A partir d'aquí les aplicacions es poden posar en marxa tantes vegades com es vulgui, ja sigui des de la finestra de control del Java WebStart o mitjançant les dreceres que es creen a l'escriptori i al menú inici. La connexió a Internet només és necessària la primera vegada que s'activen les aplicacions.

Per posar en marxa els programes feu clic a les icones d'aquesta pàgina. Si no arrenquen automàticament pot ser que calgui actualitzar el sistema Java de l'ordinador.

Aquesta eina permet crear i modificar projectes JClic, en un entorn visual molt intuïtiu i immediat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hotpotatoes Hot Potatoes es un conjunt de programes de creació d’exercicis autocorrectius.

El programa es desenvolupat i publicat per la Victoria University i Half-Baked Software.

Hot Potatoes ens permet crear qüestionaris sense resposta, o d’elecció múltiple, completar frases en les que hi falten paraules, ordenar frases, mots encreuats, aparellar elements de dos columnes...

Tots aquests materials poden ser elaborats com pàgines web i publicar-se, o utilitzar-se sense estar connectat a la Internet.

 

INICI

 

 

 

 

 

 

Cmaptools

Programa per realitzar mapes conceptuals, on es poden inserir enllaços, imatges ...
     
 

Arxius d'interès


També et pot interessar...
Escola Vedruna -Àngels

Qui som

Benvinguts a la pàgina web de  l’Escola Vedruna Àngels, una escola situada al barri del Raval de Barcelona, en ple centre de la ciutat.   ...

llegir més »

Paraules que ens defineixen

Aquest conjunt de paraules són punts clau que sostenen el nostre projecte educatiu, la nostra manera de ser que ens aporta un segell d’identitat pr...

llegir més »

D'on venim?

  L'Escola Vedruna-Àngels té el seu origen a l'antiga Casa d'Infants Orfes, obra benèfica de la Barcelona del segle XIV patrocinada pel noble ca...

llegir més »