Des del DOIP (Departament d'orientació i intervenció psicopedagògica) es vetlla  per atendre  totes les demandes relacionades amb el procés d'aprenentatge i amb el benestar psicològic i emocional de tots els alumnes.

L’escola compta amb una psicopedagoga i amb mestres de reforç a totes les etapes.

El principal objectiu de DOIP és tenir cura de l’alumnat que necessita una atenció personalitzada i específica per poder seguir el curs dels aprenentatges.

L’existència del  DOIP s’emmarca dins la concepció on tots els infants i adolescents poden desenvolupar-se de forma integral.

Per poder realitzar aquestes funcions  es treballa colze amb colze amb l’equip de mestres i professors, els tutors i tutores, l’equip directiu i les famílies.

L’equip DOIP de cada etapa es reuneix periòdicament  per analitzar, organitzar, resoldre, proposar idees, revisar, etc  amb l’objectiu de gestionar els recursos per atendre la diversitat i pensar estratègies per assolir un òptim desenvolupament en el nostre alumnat.

Cada alumne/a te dret a rebre l’ajuda que necessita per poder avançar i que se’l valori segons els objectius dissenyats d’acord amb el seu ritme de desenvolupament o les seves dificultats d’aprenentatge.

El suport educatiu a les aules l’entenem des de l’atenció personalitzada i atenem les dificultats en que es troben els alumnes durant el seu pas per l’escola des de  l’aula ordinària, des de l’aula de  de reforç, en petit grup o de forma individualitzada.

Des del DOIP, juntament amb els tutors, també s’orienta a  l’alumnat de 4t d’ESO en la presa de decisió dels estudis post obligatoris.

Les famílies  i els tutors poden trobar en el DOIP també un espai on analitzar les dificultats emocionals o psicològiques que poden anar sorgint en el procés de creixement dels infants i adolescents.

Des de la Psicopedagogia ens aturem a conèixer cada infant  o adolescent entenent aquest procés de valoració com un procés basat en l’acompanyament i el diàleg, com a eines per solucionar aquelles situacions que no ens deixen avançar.

El diàleg amb les famílies és l’eina bàsica per comprendre junts les reaccions i els sentiments que ens mostren els infants mitjançant el seu comportament i les seves actituds. Si cal des del DOIP  també s’ajuda a buscar ajuda fora de l’escola.

El DOIP treballa conjuntament amb:

  • Els altres equips DOIP de les escoles Vedruna de Catalunya, per posar en comú experiències i continuar investigant tots junts com fer front als reptes  relacionats amb el benestar psicològic dels infants i els adolescents en el seu pas per l’escola Vedruna.
  • En contacte amb l’EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic, del Consorci d’Educació), amb els serveis externs tant a nivell de salut (Pediatria, CSMIJ i centres privats de Psicologia o Logopèdia), com a nivell social (Serveis Socials) i de lleure (Casals, Centres Oberts).

Amb el desig d’avançar junts, família i escola, en el coneixement del desenvolupament dels infantils i adolescents, us convidem a seguir el BLOG DOIP on es vol  compartir experiències i diferents punts de vista sobre la diversitat, l’educació, des d’un punt de vista psicopedagògic.

Podeu trobar el blog DOIP a la web de l’Escola, a l’apartat d’aplicacions, clicant damunt la icona També et pot interessar...
Escola Vedruna -Àngels

Qui som

Benvinguts a la pàgina web de  l’Escola Vedruna Àngels, una escola situada al barri del Raval de Barcelona, en ple centre de la ciutat.   ...

llegir més »

Paraules que ens defineixen

Aquest conjunt de paraules són punts clau que sostenen el nostre projecte educatiu, la nostra manera de ser que ens aporta un segell d’identitat pr...

llegir més »

D'on venim?

  L'Escola Vedruna-Àngels té el seu origen a l'antiga Casa d'Infants Orfes, obra benèfica de la Barcelona del segle XIV patrocinada pel noble ca...

llegir més »